Kuvendi i Dibrës më 1878 kërkonte formimin e Vilajetit të Shqipërisë
  Histori
  19 hours më parë

  Kuvendi i Dibrës më 1878 kërkonte formimin e Vilajetit të Shqipërisë

  Kuvendi i Dibrës u mblodh më 1 nëntor 1878 nën kryesinë e Iljaz Pashë Dibrës.…
  Marrëdhëniet me amerikanët në fokus historik njëshekullor
  Aktualitet
  19 hours më parë

  Marrëdhëniet me amerikanët në fokus historik njëshekullor

  Nga Prof. Asoc. PhD. Zaho Golemi dhe Alma Golemi Fokus historik shqiptaro-amerikan Barometri politik e vlerëson…
  Në gjurmët e legjendës së Ciklopit apo Pellgut të Zi të Skuterrës (VIDEO)
  Aktualitet
  19 hours më parë

  Në gjurmët e legjendës së Ciklopit apo Pellgut të Zi të Skuterrës (VIDEO)

  Nga Edmond Prifti – Nëse vendosni të ndërmendi vetë këtë udhëtim: Mos përdorni GPS-in dhe…
  “Ulpiana”- një qytet shqiptar, një vendbanim i hershëm mbi 2000 vjeçar.
  Histori
  19 hours më parë

  “Ulpiana”- një qytet shqiptar, një vendbanim i hershëm mbi 2000 vjeçar.

  Ulpiana një qytet shqiptar një vendbanim i hershëm mbi 2000 vjeçar, që në shekullin e…
  Gjurmët e veshjes popullore shqiptare në Iliridë
  Aktualitet
  19 hours më parë

  Gjurmët e veshjes popullore shqiptare në Iliridë

  “Gjurmëve të veshjes popullore shqiptare” është studim hulumtues etnografik i regjioneve të banuara me shqiptarë…
   Çfarë janë kodikët e Beratit?
   Enciklopedi
   May 13, 2019

   Çfarë janë kodikët e Beratit?

   I nderuar lexues! Kodikët e Beratit janë libra të dorëshkruar në pergamenë me përmbajtje fetare. Në vendin tonë dorëshkrime të…
   Kur janë bërë fotografitë e para në Shqipëri
   Enciklopedi
   April 25, 2019

   Kur janë bërë fotografitë e para në Shqipëri

   Në Shqipëri fotografitë e para janë bërë në Shkodër që më 1858.  Nismëtar ishte Pjetër Marubi (në foto). Fotografitë e…
   Këta janë disa emrat të çuditshëm të fshatrave shqiptare
   Aktualitet
   March 9, 2019

   Këta janë disa emrat të çuditshëm të fshatrave shqiptare

   Nëse do t’i merrnim për studim nga rrënja e fjalës, do të kuptonim se toponimet janë tepër interesante. Në Shqipëri…
   Njihuni me 100 mbiemrat më të përdorur në Shqipëri
   Aktualitet
   January 31, 2019

   Njihuni me 100 mbiemrat më të përdorur në Shqipëri

   Njihuni me 100 mbiemrat më të përdorur në Shqipëri. Top lista e mbiemrave: 1. Hoxha 2. Shehu 3. Prifti 4.…
   Back to top button