Greqia: Të shqetësuar për rritjen e nacionalizmit në Shqipëri

Stavros Lambrinidis, ministri i Jashtëm i Greqisë, ka shprehur sot shqetësim në lidhje me forcimin e nacionalizmit në Shqipëri. Lambrinidis tha se shqetësimi është legjitim. Ai nuk ka bërë specifikime, por me sa duket i referohet qëndrimeve që po mban së fundmi Aleanca Kuq e Zi dhe një grup intelektualësh në Shqipëri. Po ashtu Ministri i Jashtëm ka shprehur shqetësim për gjendjen e pakicave greke në vend, duke thënë se mënyra se si trajtohet kjo pakicë është barometër i marrëdhënieve mes dy vendeve. Lambrinidis i ka kujtuar Shqipërisë se e ka detyrim për integrimin në BE realizimin e angazhimeve ndaj minoriteteve.

Loading...

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button