Fytyra e paramilitarëve rusë që operojnë në Mitrovicë

Ndërsa ushtarët e KFOR-it ishin vendosur në pikën e kontrollit në fshatin Jegenicë të Komunisës së Zubin-Potokut, serbët të hënën në mesditë nisën të largojnë një barrikadë në këtë fshat me qëllim që të mundësohet qarkullimi i lirë në rrugën që lidh Zubin Potokun me Zveçanin dhe qytetet e tjera në veri të Kosovës.

Në Jagenjicë sipas burimeve të portalit janë vendosuar mbi 10 paramilitarë rusë.Sipas burimeve të portalit ata që kanë ardhur nga Rusia janë ish-ushtarë të Bashkimit Sovjetik të cilët kanë marrë pjesë edhe në luftëra të tjera si në Afganistan, Kroaci dhe Bosnje.

Loading...

Udhëheqësi u grupit të paramilitarëve ruse në Kosovë është Aleksandër Kravcenko, i cili këto është duke qëndruar në Zveçan ndërsa komandon njësinë e tij në Jegenicë.

I ashtuquajtuari kryetar i Komunës së Zubin-Potokut Sllavisha Ristiç ka theksuar se largimi i barrikadës po bëhet për arsye që KFOR-i të bëjë të mundur qarkullimin në rrugën Zubin Potok-Zveçan ndërsa u ka bërë thirrje serbëve të veriut që të qëndrojnë në barrikada.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button