Patriarkalizëm politik, në 308 komunat shqiptare nuk ka asnjë grua kryetare

Sipas hulumtimit dhe analizës së Open Data Albania, në zgjedhjet për pushtetin vendor, në katër proceset e fundit elektorale femrat janë shpërfillur si kandidatura politike. ODA analizon se numri i grave të përzgjedhura për të drejtuar një komunë është në nivel tepër të ulët.

Loading...

Në zgjedhjet për pushtetin lokal të vitit 2000 kemi 3 komuna që drejtohen nga gratë. Konkretisht në zgjedhjet për pushtetin lokal 2000 u zgjodhën; Elida Deliu kandidate e PS-së për Komunën e Deshnicës; Fatime Goga kandidate e PS-së për komunën e Ndroqit; Fatbardha Kapaj, kandidate e PS-së për Komunën Hore Vranisht.

Në procesin zgjedhor të vitit 2011 nuk patëm asnjë grua të përzgjedhur si fituese në garat për kryetare komune. Të 308 komunat në vend në mandatin 20011 – 2015 drejtohen nga kryetarë meshkuj. Prej zgjedhjeve për pushtetin lokal 2000 deri në zgjedhjet e vitit 2011 komunat janë përfaqësuar nga vetëm 8 femra dhe 731 kandidatë meshkuj ose 1,08% femra dhe 98.92% meshkuj.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button