Skandal – Imami krenar për mungesën e flamurit: Ishte takim privat!

Drejtoria e Shtypit, Informacionit dhe Marrëdhënieve Publike në Ministrinë e Mbrojtjes sqaron se ditën e premte, dt.20 janar 2012, përgjatë vizitave zyrtare e protokollare të z. Arben Imami, ministër i Mbrojtjes së Shqipërisë, në takimet e tij me homologun, z. Fatmir Besimi, ministër i Mbrojtjes i Maqedonisë, është respektuar konformë të gjitha rregullave ndërkombëtare, protokolli identifikues ndërmjet dy shteteve, prania e dy flamujve kombëtar. “Po me 20 janar, mbas asaj vizite zyrtare, z. Imami, pranoi ftesën konfidenciale për një takim informal me z. Poposki, ministër i Jashtëm i Maqedonisë. Ky takim u zhvillua pa protokollin dhe pa agjendat rutinë, të takimeve të paravendosura.
Takimi është zhvilluar konfidencialisht me kërkesën e z. Poposki, si vlerësim dhe respekt i politikës mbështetse të Qeverisë Shqiptare, që Maqedonia të integrohet në Aleancën e Atlantikut të Veriut, NATO. Sqarojmë se e tërë axhenda e takimeve dhe bisedimeve që z. Arben Imami zhvilloi gjatë vizitës së tij dy ditore në Maqedoni, ishte e suksesshme. Gjatë takimeve që Ministri Imami zhvilloi me homologun e tij, Fatmir Besimi, me zv.kryeministrin e Maqedonisë, z. Musa Xhaferri, me Komisionin Parlamentar të Mbrojtjes dhe Sigurisë, si dhe në takimin konfidencial me ministrin e Jashtëm Popovski është diskutuar për çështje të rëndësishme që lidhen me forcimin e mëtejshëm të marrëdhenieve dhe avancimin e bashkëpunimit midis dy vendeve në funksion të shfrytëzimit të kapaciteteve të përbashkëta që posedojnë dy vendet në fushën e Mbrojtjes, për sigurinë rajonale, për mbështetjen që Shqipëria jep për integrimin e plotë të Maqedonisë në Aleancën e Atlantikut të Veriut”, thuhet në deklaratë.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

Loading...
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button