“Omonia” ngre komitet për regjistrimin e popullsisë minoritare në Shqipëri

Organizata e minoritetit grek në Shqipëri “Omonia” ka vendosur të ngrejë një komitet për regjistrimin e popullsisë minoritare. Regjistrimi, sipas tyre, do realizohet me metoda bashkëkohore statistikore gjatë grumbullimit të të dhënave ne terren dhe përpunimit të tyre. Zyra e shtypit e “Omonia”-s bënte të ditur se komisioni i regjistrimit ka autorizuar kryetarin Bollano të ndërmarrë veprimet dhe konsulencën e nevojshme. Procesi i Censusit, sipas krerëve të Omonias, nuk i ofroi komunitetit mundësinë për të rilevuar dinamikën e tij. Njoftohet se në mbledhje ishte vendosur hartimi i planit te veprimeve parapërgatitore të proçesit te shpallur nga Omonia, regjistrimin e pjesëtarëve të komunitetit etnik grek.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

Loading...
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button