Shkup, emërohen 45 rrugë me emra shqip

Në Këshillin e Qytetit të Shkupit është miratuar vendimi për ndryshimin e emrave të rrugëve dhe shesheve të kryeqytetit. Mirëpo miratimi i këtyre vendimeve ka qenë shkas që këshilltarët e LSDM-së ta braktisin mbledhjen.

Në mesin e tyre 45 do të jenë emra të heronjve shqiptar apo të ngjarjeve të ndryshime historike që ndërlidhen me shqiptarët. Bëhet fjalë për propozime që janë dhënë nga këshilltarët e BDI-së, raporton Alsat –M.

1. 13 gushti (Marrëveshja e Ohrit)
2. 28 nëntori
3. 5 maji – dita e dëshmoreve te Shqipërisë
4. Abdyl Frashri
5. Gjon Sereçi
6. Veli Maliqi
7. Arbëria
8. Bajram Curi
9. Bekim Femiu
10. Dardania
11. Dervish Hima
12. Dervish Cara
13. Gjergj Kastrioti Skënderbeu
14. Gjergj Fishta
15. Tirana
16. Viktimat e Bllacës
17. Ilirija
18. Isa Boletini
19. Ismail Kadare
20. Ismail Qemali
21. Jashar Erebara
22. Jusuf Gërvalla
23. Klubi ‘Bsashkimi’
24. Mbreti Gentë
25. Mbretëresha Teuta
26. Kumbara
27. Meri Edit Dyrham
28. Ndue Bytiçi
29. Azem Morana
30. Nexhip Draga
31. Adem Kastrati
32. Shkodra
33. Prishtina
34. Qemal Skenderi
35. Faik Konica
36. Fan Noli
37. Ferid Murati
38. Hasan Prishtina
39. Azem Hajdari
40. 4 dhjetori
41. Lidhja e Pejës ‘besa besë’
42. Nacional Demokratet Shqiptarë
43. 11 marsi
44. Sami Frashëri

Loading...

Mundesohet nga faqet ne facebook: ” Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut “ dhe ” Zgjohu Shqiptar !!! “ —> “Shperndaje”

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button