Shpërthej sherri i imamëve në Kosovë si pasojë e korrupsionit dhe garës drejt shkombëtarizimit të popullit shqiptar !!!

Nga Luan Dibrani

Lajmin  se Imami i Bashkësisë Islame të Kosovës në Prishtinë Sabri Bajgora ,është sulmuar nga Imami Musli Verbani nga Kaçaniku morri dheun , u proklamua, ky lajm aq shumë sa  qe  qytetari i ndershëm dhe i vetëdijesohem   përfiton një  shqetësim shumë serioz,  pse i epet aq rëndësi në mediat e Kosovës një rasti të tillë për shkëmbim  apo dhurim grushtesh, njeri tjetrit nga njerëz qe populli, vetëm propagandë,mashtrime, abuzime, keqpërdorime dhe korrupsion përfiton nga ta ! Rasti i këtillë  japë kuptimin se vet  ranë viktimë e vetvetes , si protagonist të së keqes ,qe e mbollën qe disa vite “vehabizmin”  ekstrem në Kosovë, Shqipëri, por edhe në vendet tjera ku jetojnë shqiptarët? Po përballem me një lëvizje fetare, që jo vetëm nuk përkon me traditën islame ndër shqiptarë, të dominuar nga sunizmi dhe betktazhizmi, ky i fundit edhe drejtohet nga shqiptarët dhe ka selinë në Shqipëri. Por, Vehabizmi është një lëvizje fetare ekstremiste, që në rastet më radikale kryejnë edhe sulme terroriste në emër të “Allahut vehabist ” zotit . Një rrymë e tillë ekstremiste,   po shfaqet  në kohët e fundit  me dhunë􏑇󁖧    të ndara si grupe  mafioze qe ne këtë rast  thuhet se i qëruan hesapet, mu për ndarjen e një shume  parash si të korruptuar, si fenomen, pa dyshim se është shumë i dëmshëm për shoqërinë. Kjo vjen nga fakti se individë apo grupe të ndryshme, interesat personale i vënë mbi interesat e përgjithshme, që është në kundërshtim të plot me ligjin, e ku hoxhallarët e Kosovës e gjejnë veten aty këmbë  kryq !!!.Me fjalën Korrupsion nënkupton çdo shkelje të detyrës së personave zyrtarë ose përgjegjës në subjektet juridike dhe çdo veprimtari e iniciatorëve apo përfituesve të kësaj sjelljeje, e drejtuar si përgjigje ndaj një shpërblimi që drejtpërdrejt ose indirekt është premtuar, ofruar, dhënë, kërkuar, pranuar apo është pritur për t’u marrë për veten apo për një person tjetër, gjë qe prapë paria e  këtyre njerëzve  hoxhallarë janë te pranishëm në ketë fenomen të dëmshëm për shoqërinë kosovare!!!.
Sipas kësaj përmbajtje, këta tip matrapazësh  kanë qëruar hesapet  me dhunë. Një miku im me ka thëne se këta kanë shuma  të majme parash , se  dikush po ju epka  nga shtete arabe ,turke etj. Po për pak nuk u dashtë me ja “qit bojën njeri tjetrit”. Dikush po pëshpërit se ky far soji qenka i përzier edhe   me organet serbo -ruse qe disa  hoxhallarë, po punoikan vetëm në dëmin e shqiptarëve  , duke i mbjell  varfëri popullit, skamje , dhe mjerim të verbuar nga një propagandë me broshura dhe libra fetare,  qe ju dhurohen falas qytetareve  shqiptar,  e në anën tjetër nuk ka libra sa duhet për shkollat shqipe , nuk ka veshmbathje , nuk ka shëndetësi  qe udhëhiqet, nga tipa  qeveritaresh  nen ndikimin e këtyre grupeve, mafioze të korruptuara. Këto  forca  janë një mjet luftarak kundër interesave shqiptare, duke e (mohuar veten qe janë shqiptarë)?!…
 Sipas  të dhënave,  shumë të jetë sekrete,  toka peshë e paska qua Imamin e vogël deri sa e ka realizua qëllimin edhe  goditjen,  ja ka dhënë tinës imami i vogël, kështu e akuzon imami  i madhi!
Ndoshta  nuk i rrok ndonjë paragraf i madh, po nuk dihet se sa pare paskan pas? Nuk i dihet  ,zoti është i madh, ndoshta ju ndihmon , po  rregullat i kane thye ,qe të dy ,duke   garuar    se kush po e mashtron dhe degjeneron   këtë popull  sa ma shumë.  Ai imami i kryeqytetit apo ai  i Kaçanikut, pak  si ma i skajshëm, po edhe ai paska mbërri si   i besuar i “Allahut” goxha nalt dhe po krekoset se nuk mundet me ma lëshuar mjekerr  djali i Bajgorëve.
Pamje e boksit  i revoltuar   , po sikur ky Muslia me pas përdor edhe boksin e hekurit ,  zor qe kish shpetua hoxhë Sabria i Bajgorëve!Edhe (meshlizi) ndrmetsimi nuk kish me u mbajt ,po ndoshta ishin në të pame … ku ta  dinte njeriu , se ku kish shkua ky fesatë…
Vërtet  njeriu   habitet se si këta njerëz , aq të thellë,   e të lidhur me “zotin”  e fenë, me qua dorë në  njeri tjetrin edhe, atë me  boksa e shpulla, ku  sipas mjeteve të informimit thuhet, se i paska ra aq fort imami  i Kaçanikut, këtij të kryeqytetit sa qe e paska lënë pa frymë,  e ka godit tinës ky i vogli, kështu e akuzon ky i madhi!.  Po edhe gjaku i paska   dalë këtij imamit të madh, nga i vogli , sa qe kurrë ,ky i vogli nuk paska  përdor forcën  kundër as kujt ma shumë se ndaj  Axhës Sabri të Bajgorëve. Bane me mend sipas do shikuesve të rastit ky i vogli  ishte  në ato momente shumë i “tërbuar”, po ky i Prishtinës u tregua ma i “moderuar” dhe e bajti rrehen ,se  ke, tu shkua gjaku deri në gju,  se të dy nga fiset  e forta thanë janë.   Sipas  burimeve shumë të sakta   informative,  gjendja e imamit të madh  Sabri Efendi Bajgores nuk është në rrezik ,  nga  të rënat e të mllefosurit  imamit të vogël të Kaçanikut  mulla  Musliut qe prapë po i kërcënohet se qenka mllefosur shumë në te. .
Musli Verbani  edhe gruan e vet  e  ka grushtua në qendër të Kaçanikut
 Musli Verbani  shumë, shumë i sertë ,  nervoz, po edhe njëfarë boksieri  i njohur në anën e Kaçanikut, si  i fuqishëm ,  sa qe edhe gruan e ka grushtua në qendër të Kaçanikut , siç duket tek janë prish diçka në mes vete, se ajo i paska pa fol dikujt për dore ,  pastaj   nga zemërimi   qe pat imami  nuk ka mundur me e përmbajt veten   dhe e ka rrahë, aty për aty pa ja fal minutën  ha ha ha.  Ky do të jetë  i pa “vdekshëm” , Verbani.  Sipas informatës së  arritur nga Kaçaniku, ky konflikt kishte ndodhur për shkak të disa mjeteve materiale të cilat kishte ndarë “Bashkësia Islame e Kosovës”, Ku Imami i Kaçanikut e kishte ndier veten të mashtruar.
Dr. Musli Verbani kishte tentuar që të ndryshoj disa herë planet mbi Agjërimin para BIK-ut  dhe ta shpall qytetin e Kaçanikut te parin  në “progresin e ndryshimeve  te besimtarëve islam për gjithë boten”, i vogël po sherrin e madh !

Përpos kësaj i ashtuquajturi Dr. Musli Verbani kishte tentuar që të ndryshoj disa herë planet mbi Agjërimin para BIK-ut. Në qytetin e Kaçanikut, Musli Verbani ka kritikuar disa herë Rininë në Kaçanik, duke i fyer ata edhe në rrugë vetëm e vetëm se ata pinin duhan. Kritika për rininë bënte edhe përderisa ata ishin ulur në ndonjë kafiteri ,me pi një kafe sipas “doktorëve”  (Shefqet Krasniqi e Dr.Musli Verbanit) qenka gjynah edhe haram?…Ky Imam, rëndonte tepër me fjalë dhe fyente në gjuhën arabe sa qe harronte qe këtu, ky truall ,ky popull nuk duron gjuhë tjetë
r, pos asaj qe kemi pasur me mija vite qe, nga krijimi  si popull . Ju kishte propozua rinisë me lëshua mjekra, po për çudi  fytyrën po e mbron me lesh po arsyetohet , po këmbët në fund po ju propozon me i shpalos  me ju pa këmbët e skuqura nga të ftohtit? Pantollat  në tre fortalësh  po  ju sjellin telashe,   mjekrroshve   qe sipas  hoxhës, nuk bënë me vesh pantollana   të gjatë si gjithë bota!. Po edhe  gjinisë femërore,  po ashtu ju kish gjet ilaçin qe të gjitha me i shti  ne ferexhe…Po habitem me  Imamin e madh te  Bajgoreve, se si   po i shtinë mëndet me ta   … Besa ky  Imami i madh  aq thellë u thellua ne literaturën  e  besimit islamik ,sa qe ngjarjet tjera nuk i përcjell fare . Për këtë Sabriun e Bajgorëve, po shihet se nuk e paska pa ditur  se Musli Verbani  ,qenka  edhe  anëtar i një partie politike  shumë të fuqishme në Kosovë ,  por tash ja paftë hairin kësaj rrahje se   nuk po e përcjell politiken, por u verbua vetëm me  literaturë islamike   për edukimin  e popullit se si duhet me qene e vepruar, ku vet i thyen ato rregulla dhe nga u bënë gazi i botës  qysh këta dy me u rreh ne mes veti  si njerëz  të  ligjërimeve e derseve , edukative  kundër” rrenës e vjedhjes” e vet vjedhin   , vet u kapen për parë në flagrancë …

Hoxha i vogël i Kaçanikut  deri në Osllo paska qenë në emër të  islamizmit,  me ju hap  shqiptareve xhamia!?. 
“Merita të dy hoxhallarët kishin  në vete”,  po jo në ndonjë lami, pos për çështje fetare sa me ja kap ndonjë lek dikujt . Me ra të lexoj për këtë  hoxhën e vogël të Kaçanikut  deri në Osllo paska qenë në emër të  islamizmit,  me ju hap  shqiptareve xhamia  atje.  Lind pyetja duke i thënë se si nuk shkoj Efendi Hoxhë  Musli Verbanit  mendja  me hapë ndonjë qendër kulture apo  shkollë për shqiptarë?… Po pardon, prapë as ky nuk merr vesh në   fushën e kulturës asgjë ma tepër se    i  (grushtuari) i tij, në Prishtine  para ca ditësh. Andaj  e ka krye misionin e vet  të këshillimeve dhe derseve tek të rinjtë e perëndimit ,  sikur një mik i tyre ,ai edhe ma   i rreptë se këta .  Njëfarë Shefqet  Krasniqi  me derset e tij,   në shumë shtete të Evropës ka marre hove egërsia e tyre  me grupet  ekstremiste  vehabiste, sa qe një nxënës i tyre   në vitin e kaluar,  vrau nja dy ushtarak amerikan, qe populli shqiptar  e konsideron  shtetin e ushtareve të vrarë si shpëtimtarin e tyre nga kasaphana  serbe!!!  Pastaj  një tjetër   u nxu në Amerikë , qe për pak  e “kallen Amerikën” me do forca  do nipa të Bin Ladenit? Po për fat dikush intervenoj dhe shpëtoj “Amerika”  nga shuarja e dheut,në plan e kishin pas me i shpallë luftë Amerikës!!!. Kuptohet kundër shpëtimtarëve të tyre qe armiku okupues serb i ndoqi  jasht Kosove .
U formua këshilli  pajtues!
Sipas kësaj  gjendje tensioni u rrit bukur shumë tani qe krye-imamët janë ne ngatërresë. Pa prit masë u formua këshilli  pajtues. Nga  ta ishin të propozuarit, ma në influencë,  e nder ta ishte ,   Shefqet Krasniqi si burrë  me kapuç e mahram , me mjekër të madhe   i shëndosh si bik  … Jo jo jo mu kujtua, reagoj,  njëri  nga njerëzit qe deshën të mbesin anonim nga këshilli  pajtues , i propozuari mbeti edh një far buzëqumështi  Memli Krasniqi , ai  është  i qeverisë, me autoritet   e dëgjon  Sabria ,  edhe me u bë burrë, e me ja fale këtë   kabahat,  imamit të vogël se jaran e ka pas deri dje , e i shkojnë për dore grushta e boksa . Po more një  pjatë,  kanë hangër këta   gjithherë , dhe duhet me u bë burrë Sabria me ja falë kështu u dëgjua një zë  i  iniciatorëve të këshillit!!!   Se shkau me  i pas ra,  nuk besoj qe  e kishte bë kaq  bujë të madhe në mediat  e Kosovës!!!.  Ju ndoshta po e nxëni shaka, por duhet me intervenua  sa ma shpejt  kush ka influence  me i mbarua këta    verbana se ky    kaçanikasi  e paska një mbiemër shumë karakteristik ,  Musli Verbani  , qenka i verbër edhe për nga mbiemri  nuk sheh përtej hunde.  Ju kanë verbuar sytë   njërit dhe i ka ra  .Ky  i dyti qenka inatos, sot paska shkuar aq larg, sa qe paska kërkuar.  Për  këtë punë  me u marre drejtësia  edhe me shti në burg,  imamin e vogël . Unë nuk po e kuptoj,  po çka bënë ai popull nga Kaçanikut pa imam , pa hoxhë , dhe  pa derse , haj moza mëkeq… Kërkesën që rasti të zbardhet në tërësi e bëri, përmes një komunikate për media edhe Këshilli për Mbrojtjen e Lirive dhe të Drejtave të Njeriut, duke rikujtuar se nuk është hera e parë që ndodhin incidente të natyrës së tillë. U zemërua i gjori…Disa  vargje  kushtuar këtyre dy “kolosëve”  qe do të hyjnë ne  “mesin e burrave  të kombit  ,  do ti mbaj mend historia”…për burra të “mirë” pardon, burra të keq qe nuk njeh historia ma fundërrina  e shpirtshitur!
Poezi kushtuar dy “heronjve” që  nuk kursyen as shëndetin qe ti ndihmojnë  njerëzit shqiptar me sa vijon: 
Ta  ndjek mësimin e arabishtes,  turqishten,me mësuar shahadetin, abdesin  edhe  me futë në  shkollat e Kosovës   fenë me mësuar , po pa i lënë anash rregullat   e te dy gjinive  ferexhenë edhe mjekrën,  duke  nxitur qe ta nxjerrin një (projekt ligj edhe kundër Kuranit  si libër i shenjt  i besimit islam)shih ku kanë mbërri  !                                             
Ju jeni  butak e zagar, mos gënjeni qe jeni shqiptarë!
Qe sa mire e mësojnë kuranin
Te paret e fesë e ndajnë mejdanin
Ndoshta është kjo punë namuzi
Nguce ja ka perden dejuzi
Se këta hoxhë janë merakli
I donë gratë, qe banjë shami
Gëzim, sot paska, krejt mileti
Janë ngatërrua ndreqnit, n’mes veti
Mos i ngucni të lirë me i lënë
Në fushë të mejdanit kanë me dalë
Çka s’ke, ndie e as s’ke pa
Arabisht  kokën kanë sha.
Kërcet huni e dridhet toka
Hoxhallarët janë bërë harama
S’qenkan   hoxhe po kokëhajvana
Kuku për ne që na bëni nëna
Thotë Bajgora ,o kuku për mua 
Me ka ra tinëz dhe me ka sakatua
Po ushtrojnë, e me e ruajt vatan
Me Arabi e Turkistan,  
Me mjekra të gjata
Te t’shkurt pantolla  e t’gjata ferexhe
Mos u ngatërroni  se na gazit në seqe
S’jeni mbet ma as për derse
 Rrehnu , rrehnu e u kofte pirolla
Shkon shuplaka fjolla ,fjolla
Kurrë ma mire s’keni ditë
Nestra hipni në minare , e me bërtitë
Ezanin allahu egber ,allahuuuuu egber
Ma mos u rrihni se shkoni në ferr…
O as ferri s’do tu mbajë 
Keni rrejt e mashtrua
 Shamitë vajzave ju keni shtua
Mjekra t’zeza  në djelmëri
Keni fut urrejtje e ideologji 
Krejt e huaj për shqiptarë 
Mos gënjeni ma qe jeni  shqiptarë
Ju jeni  butak e zagar!
Jo,jo kurën e kurës  s’jeni  shqiptar!

Loading...
Pamje  nga takimi i “meshlizit ” në  Prizren një qytet neutral  as i hoxhës së madh, nga Prishtina ,  as i  të voglit , nga Kaçaniku ,nga qyteti  i grykës se heroizmit  të brezave shqiptar,  duke pas parasysh  edhe betejën e Skënderbeut  në vlerën   kombëtare  , po për çudi këta  mjekrroshat  edhe hoxhallarët  mos të themi të gjithë,  disa  nuk po donë me vlerësuar Skënderbeun si kryetrim   i të gjitha kohërave legjendare, si pretekst e paskan se ky, luftoi     kundër pushtuesve osman, për ta shpëtuar popullin  shqiptar. Siq  duket paskan hy në gjynah siq shprehet  kryekasapi i përçarjes shqiptare”Hoxhë” Shefqet  Krasniqi  ,janë  hi në haram dhe i zuri sherri i vet!
Për ditën e takimit u debatua disa orë, se ku po mbahet, por sipas këshillit  u morr vendimi qe si do qe të ndodhë, aty i kemi vëllezërit, turq e ndërmjetësojnë  këtë fesatë,shih mor  çfarë imagjinate kanë  paria e hoxhallarëve …  Fillimisht një ditë para se të  takohen  në meshlizin e madh,  u takua i pari  Milazim Krasniqi    me Shefqt Krasniqin si njerëz ma “human” qe e priten me keqardhje  këtë ngatërrese  të kyeimameve “tanë” qe kane filluar me harruar shqipen pas arabishtes  po hatrin ja kane e dhe  turqishtes.  Ata pas një diskutim  48 orësh  nuk arritën me  bërë pajtimin  e  dy imamëve,  Sabri Bajgora edhe se  duket ma liberal, po aq është i revoltuar sa qe nuk  lëshoj, pe fare pa ju hakmarrë, ja pa e shti në burg. Pas këtij takimi Milazimi  vendosi me thirrur edhe djalin e vet  Memlin një  burrë me autoritet  në Qeveri ,   një djalë  i nderuar i mëhallës,  po edhe  nga,  stafi i  vehabistëve  mjekrosh sa qe shpirtin e japin për Arabi e Turqi. Bane me mend ditën, kur  hyri në zyrët e qeverisë i hoq fotot e Skënder-Beut dhe Nënë Terezës nga muri . Memli Krasniqi si njeri i moderuar në “Ministrinë e Kulturës” nuk u pajtua pa ardhë ,me   do burra edhe ma të mëdhenj , ku ai e thirri një ekip  burrash të fiseve  ,po edhe të “meshlizeve” qe kishin hy ne ngatërresa të tilla me i pajtuar gjaqet .  I pari ishte Akademik Rexhep Qosja  qe  mezi ranë   në te, se kishte pas një takim shumë me rëndësi. Takimi kishte karakter politik  mes Serbisë e Kosovës për  copëtimin e Kosovës  dhe me ja dhënë Mitrovicën  Serbisë, si një peshqesh , pak çudi po ashtu ka vendos i madhi akademik, Rexhep Qosja , edhe nuk ka djalë nëne me ja prish.  Ky e paska njëfarë përkrahje nga të mëdhenjtë e Qeverisë  se edhe nja 200.000 euro i ndanë sivjet , nga buxheti i Kosoves  .Edhe mos me pas ardhë ,nuk ka prish punë, po  këta me këmbëngulje  vendosen me marre pjesë edhe ai duke i konsideruar këta dy imam, si të partë e “Kombit”  dhe nuk ka kuptim pa qenë edhe  Rexhepi i Qosajve!
Sipas burimeve shumë  te sakta thanë se është  tejet sekret, ai takim vetëm në mes të mëdhenjve,   po pala tjetër nga Serbia nuk kishin  tituj akademiku,  por politikan, po e besa na e ka shti  lepurin ne bark  se mos po e mashtrojnë se  Rexhepit nuk po i nxënë sëpata një vend?
Ndërkohë erdh Rexha  me taksi, as ky nuk u pajtua  me filluar mbledhjen, pa qenë dikush nga granimi , shih ku i ka shkua mendja akademikut me barazua gjininë femërore me atë mashkulloren,  mos me marr qëndrime  krye ne vete, pa granim !?…S’ka  fjalë! U menduan se kenë me thirrë dhe  propozimi ishte i Milazim Krasniqit, se  ne këtë takim duhet me marre pjese edhe  dikush nga granimi,  ku në shenje revolte i biri Memli  e kundërshtoj këtë propozim ,duke aluduar   se këtë punë  e kryejmë ne burrat pa granim .Baba, Milazimi  ju kërcënua me  një ton, të lartë se nuk din ti asgjë,  baba te ka shti aty ne politikë  e tash  me kundërshton! U pa  pakëz i revoltuar  Milazimi në Memlin. Vazhdoj ma tutje  sa qe perpak u rrehen edhe babë e birë. Ai vazhdoi qëndrimin e vet, granimi duhet me qenë  këtu, pa tjetër.  U hidhura Memli dhe  ja nisi me lozur   me një fëmijë ,vene re foton naltë!?. Foto nga vendi i ngjarjes qe u arrit te mbetet fotoja e vitit . Ky pastaj në mbledhje (meshliz) mbeti vetëm sa për sy e faqe ! Here  luante  me fëmijë, here e prishte  qetësinë  qe shpesh here u detyrua Rexha tu terhjek vërejtjen  i  Pastaj e thirren edhe një .Ikballe Berisha Huduti, drejtoresh e Organizatës Edukative Kulturore  merrna  me mend  e zgjedhur si përfaqësuese e Republikës së Kosovës në Festivalin e Parë Ndërkombëtar për Femrat Myslimane, të organizuar në Teheran  qe kurrë nuk e kam ditë  qe kjo është “shpëtimtarja e kombit shqiptar” i ka lënë  pas edhe  “Flora Çitakun”   besa edhe  kryetaren aktuale “Atifeten Jahjagen” imagjinoni! Në pamje kanë sigurisht ndonjë  gjene të përbashkët me Memlin. Ikballja, buzët i kishte të njëjta si të Memlit ,pos behania ishte se Memli  edhe se u rrit, si kali i madh  i ka gjestet e fëmijëve,  prapë mund ta quash “buzëqumështi i Milazimit”  akoma po jetë ne rangun e fëmijëve, po pak hajlaz kështu e ka mësuar Milazimi…
Pastaj edhe Ikballja pasi erdh nuk pranoj veten me qene prej granimit, po propozoj qe aty me i sjell edhe do shoqe të veta ,duke  kushtëzuar qe të  jenë të mbuluara.  Ashtu u veprua  erdhi edhe një  grup grashë , se Milazimi ashtu edhe i donë  me qene “nemuzli” . Koha e takimit ishte përcaktuar për orën 12.h .  Po për shkaqe te  mosmarrëveshjeve , se kush te merr pjesë u shty  ky “meshliz ”  me çka pas pak arritën edhe delegacionet e   përfaqësuara nga  gratë  e mbuluara .
Mbledhjen e hapi Fuad Ramiqi.  Ky kish marre pjese në  takime të tilla edhe  jashtë Kosovës qe  me një rast   ndërhyri  në pajtim me ish liderin  e Libisë  Gadafin tani ma i vrarë nga populli i vet  për keqperdorim e dhe mashtrime !  Gadafi ishin kanë hidhura me  një komshi të vetin ,besa shkuar puna goxha thellë!   Gadafi ja paska nguc gruan, por fale Ramiqit u pajtuan e mbuluan atë marre !. Fuadi  Rami  e elektrizoj situatën dhe ja prishi propozimin  Milazimit  qe të  mbahet seanca këtu, burra e gra nuk shkon po duhet  ndare në grupe të punës  me shqyrtuar   këtë ngatërresë në mes dy imamëve . Pas polemikave të shumta   ,qe për pak u shndërrua në  shkëmbim grushtesh,  u realizuar ky propozim , qe seanca të ndahet në  grupe grupe  . Aty zemërimi i Milazimit ishte   i vrojtuar se kish pas plan   me u ul afër  Ikballës  si pa qellim, me ja shkel këmbën,  me ja mat impulsin sa po i rrah zemra  … Po ai planifikoj qe  edhe  një grua tjetër  t’i del ne njërin krah Milazimit   me qellim që të jetë Milazimi afër  buzëtrashës  Ikballe  Hudutit .  Seanca  e këtij meshlizi është duke vazhduar në  grupe të ndara e qe  pas takimit do të ndërmerret një qëndrim  i prerë  i një konkluzë! Në propozimet e  takimit rrjedha është shumë pak shpresëdhënëse ,sipas  pamjes  në salla, veç e veç. Ka propozime  të ashpra,  për të dy palët, zor se do te vije deri te mbaresa .Milazimi mbet me një hajmali ne dorë    duke u lutur qe ishalla nuk bëhet ma keq, se  nuk i shkon për shtati askujt kjo prej ne  myslimanëve kështu donte të thoshte ,  e për shqiptarë as qe i ra ndër  mend kush me qit edhe të vetmen fjalë. Seanca është duke vazhduar për çudi në gjuhen arabishte.  Nuk dihet  se çka do te na sjellin orët e ardhme, gjakrat janë ngrit  dhe gjendja është tejet e tensionuar   shihet se janë nda ne dy rryma   edhe se Rexhep Qosja  po mundohet me qenë në qendër të vëmendjes  me Ikballën po ndërhyjnë  si këndesit herë  Fuadi ,herë  Milazimi, pa i përfill titullin e akademiku…Kaq për sot  në të ardhme do të raportojmë për epilogun e  kësaj seance   “Meshlizit”  se si  do te rrjedh.
Foto-Reportazh satirik nga Prizreni 2012

Mundesohet nga faqet ne facebook: ” Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut “ dhe ” Zgjohu Shqiptar !!! “ —> “Shperndaje”

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button