Ministri grek: Shqiptarët u poqën, shpresojmë në mbylljen e negociatave

Nikos Kotzias është bërë tashmë një personash i njohur për shqiptarët pasi falë aftësisë së tij, të cilën Ditimir Bushati nuk e ka, arriti që përmes diskutimeve të bindte ministrin tonë të Jashtëm t’i falte Greqisë 12 milje të vyera det.Duke folur për televizionin grek “Alpha”, ministri i Jashtëm grek, Kotzias, u shpreh se marrëveshja me Shqipërinë është arritur para një muaji, tani mungon vetëm “firma”, të cilën e shpreson që do hidhet.Kotzias theksoi se çdo negociatë ka luhatje, duke shtuar se nuk ka asnjë opinion për të ndarë para përfundimit.Homologu i ministrit Bushati, Kotzias u shpreh:Për pozitivitetin duhen bërë kompromise, por dypalëshe. Kompromiset, 2 palëshe në favor të të gjithëve. Mirëkuptimi dhe negociatat tona vazhduan 2-2,5 vjet. Gjë që do të thotë që (ata-shqiptaret) u poqën dhe ishte e arsyeshme që në një moment të arrinim në fund të tyre. Dhe unë shpresoj që të arrijmë atje (në përfundim te negociatave).”Ndërsa, i ndalur në konfliktin e ndezur së fundmi me Turqinë për shkak të përplasjes në detin Egje, Kotzias tha:Ata (Turqinë) po i irriton se ne jemi në një dialog dhe po zgjidhim problemet tona. Dhe ndoshta i ka bërë shumë nervozë se po zgjidhim problemet me Shqipërinë dhe shpresoj se do t’i zgjidhim dhe problemet me Shkupin sepse “kafshimi” që ata duan të krijojnë për Greqinë, domethënë, që të mos kemi vetëm probleme në Mesdhe, në Detin Egje dhe të gjithë këtë hark, por gjithashtu të kemi mbi vete dhe probleme (ekstra).Të shohë (Turqia) se ky hark nuk do të mbahet për një kohë të gjatë dhe do t’i bëjë akoma dhe më shumë nervozë. Dhe, siç ju thashë, udhëheqja e Turqisë sot është midis arrogancës, të një ndjenje se ata mund të bëjnë çfarë të duan por edhe të pasigurisë dhe frikës. Dhe duhet që ne të jemi të kujdesshëm sepse nëse do të ballafaqohesh me dikë kur dhe si duhet ta vendosësh ti atë.”/ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button