Si thanë grekët, të fshihet emri “Çamëri”? Po këto qëndrime të nënshkruara në OKB?

Nga Redon Veliu

Korrespodenca e ministrave Iliaz e Hysen Vrioni, hedh dritë për Çështjen Çame. Por, për ministrin e Jashtëm, Ditmir Bushati kjo dosje është mbuluar me myk! (Dokumenti është marrë në Arkivën e Shtetit, AQSH)

Loading...

Qeveria greke me nënshkrimin e traktateve të minoriteteve mori angazhimet ndaj Shoqënisë së Kombeve t’i sigurojë minoritetit shqiptar në Greqi të gjithë të drejtat civile, politike dhe kulturore që i përkasin. Përveç kësaj shumë herë para Këshillës së Lidhjes së Kombeve ka deklaruar që do respektojë angazhimet e saj, përsa i përket këtij minoriteti./ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button