Qosja: Islamizimi ka cënuar rëndë zhvillimin e shqiptarëve!

Në librin e tij “Çështja Shqiptare” viti 1998, akademiku Rexhep Qosja e ka përshkruar me këto fjalë pushtimin turk dhe islamizimin e popullsisë:

“Perandoria Osmane ka ngritur mur mes shqiptarëve dhe Evropës, në radhë të parë me ideologjinë fetare islame si ideologji e saj shtetërore, por jo vetëm me të. Robëria turke e ka cënuar rëndë zhvillimin e popullit shqiptar: ia ka këputur lidhjet që deri atëherë ka vënë me Evropën; ia ka ndërruar drejtimin që deriatëherë ka përvijuar; ia ka çrregulluar ritmin jetësor që deriatëherë ka krijuar.

Loading...

Duke e shkëputur prej Evropës, pothuaj, në të gjitha pikpamjet, robëria turke do ta vonojë zhvillimin e popullit shqiptar, mandej, në të gjitha fushat: materiale, ekonomike, kulturore, qytetëruese urbane”./ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button