Skënderbeu , Mbret i shqiptarëve

Më në fund . ndoshta do të pushojë propaganda e zezë shqiptare , do të mejin së foluri e së shkruari, do të heshti përgjithmonë faqezinjt e kombit , historianët batakçinj, të paguarit , spiunët dhe të gjithë të tjerët e llojeve të përmendura  – Skënderbeu nuk është sllav, Skënderbeu është gjeniu luftarak shqiptar me meme  e me at  shqiptar. Skënderbeu nuk është mit, por ishte dhe është një realitet historic shqiptar
James Wolf shkruan : “ Skënderbeu i tejkalon të gjithë oficerët antic dhe modern. Taktikat e tija ushtarake dhe luftarake e shpëtuan Europen nga pushtimi dhe poshtërimi osman. (Ethnic groups in Michigan, Volume 2 of Peoples of Michigan series Redaktorë: James M. Anderson, Iva A. Smith
Botues: Ethnos Press, 1983

Taktikat e tij ushtarake e shpëtuan Europën nga pushtimi total prej Perandorisë Osmane. Atij i referohen si një prej gjeneralëve ushtarakë më të mëdhenj të së gjithë kohërave. Taktikat e luftimit të Skënderbeut studiohen edhe sot e kësaj dite në shkollat ushtarake anembanë botës. Ashtu siç ka thënë edhe gjeneralmajori James Wolfe: “Skënderbeu . . . i tejkalon të gjithë oficerët, antikë e modernë, në udhëheqje të një ushtrie të vogël.”
Pra gjeniu  më i madh  ushtarak it ë gjitha kohërave ishte shqiptar.
Jahja Dranqolli, historian shkruan :” Portret i rrallë i Gjergj Kastriotit-Skënderbeut nga fillimet e shek. XIX, viti 1828  Portreti në fjalë pothuajse fare i panjohur për historiografinë tonë është një riprodhim i zbuluar në biografinë e parë të shkruar në sllavishten  e vjetër, e cila i kushtohet heroit tonë kombëtar.
Tërheqë vëmendjen, sidomos titulli mbret dhe origjina arbërore e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut, origjinë kjo që nuk është kontestuar asnjëherë nga qarqet intelektuale serbë të asaj kohe. Në këtë kontekst duhet vënë re se, përpjekjet për serbizimin e Heroit nisën të zëjnë fill sidomos nga Garashanin (1844) dhe pasuesit e tij të shkollës antropologjike, të cilët përpiqeshin për ta fikur çdo dritë jo vetëm nga historia e jonë e lavdishme. Libri është botuar në Pesch të Hungarisë më 1828!
Pra miq të nderuar, dërgojeni këtë shkrim dhe portret të bërë nga sllavet, të gjithë atyre shqiptarëve që e ndjekin rrugën e Garashaninit për serbizimin e historisë shqiptare , ku shkruan : Gjorgje Kastrioti Skenderbeg – Kral Albanski edhe shqip : Gjergj Kastrioti Skënderbegu – Mbreti i shqiptarëve..
Lexojeni dhe mbani në mendko
Te gjitha falënderimet për këtë shkrim i takojnë grupit Thënie për shqiptarët .
Fahri Xharra,21.08.18

Gjakovë/ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button