Negociatat, nis procesi “screening” për Shqipërinë dhe Maqedoninë

Shqipëria dhe Maqedonia kanë nisur punën përgatitore për përshtatjen e legjislacionit me atë të Bashkimit Europian.

“Screening” do të nisë me drejtësinë, pikërisht kapitullin 23, “Drejtësia dhe të drejtat themelore të njeriut”.

Loading...

Drejtori i përgjithshëm për Fqinjësinë dhe Negociatat e Zgjerimit Chrisitian Danielsson bën të ditur në Twitter takimin me delegacionit përkatëse të të dy shteteve.

“I nderuar të hap takimin e parë me Shqipërinë dhe Maqedoninë për shpjegimin e akisë së BE. Me nisjen e procesit teknik “screening” ne hyjmë në një fazë dinamike që synon të nxisë më tej progresin e reformave në përfitim të qytetarëve. Sot shënohet një tjetër moment historik në rrugën drejt BE-së”, shkruan Danielsson./ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button