Teatri shqiptar në Amerikë turne në Evropë me shfaqjen “Gjergj Kastrioti- Skënderbeu”

Në vazhdën e kremtimit të 550 vjetorit të vdekjes së kryeheroit kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu, Teatri shqiptar në Amerikë po vazhdon me dhënien e shfaqjes teatrore “GJERGJ KASTRIOTI SKËNDERBEU”. Pas shfaqjeve të suksesshme në disa vende të Evropës, gjatë këtij muaji kjo shfaqje do të vij edhe në Kosovë e Shqipëri.

Ministri i shtetit për diasporën, Pandeli Majko shprehet se Teatri shqiptar në Amerikë sjell një pjesë historike në Evropë. Përgjatë gjithë muajit nëntor do të ngjiten disa skena me shfaqjen “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” pjesë e dedikuar heroit tonë kombëtar në 550- vjetorin e vdekjes së tij.

Loading...

Shfaqja u dha më 4 nëntor në aeroportin e “John Kenedy” në New York, pak çaste para nisjes së linjës Munih-Gjermani.

Në Londër të Anglisë do të shfaqet më 10 nëntor, në Prishtinë më 16 nëntor, ndërsa në Gjakovë më 17 nëntor.

Ndërsa në Shqipëri kjo shfaqje do të nisë me premierën e saj më 20 nëntor në Vlorë, për të vazhduar më pas në Gjirokastër më 21 nëntor, ndërsa në Tiranë me 26 nëntor, në Durrës më 17 nëntor, dhe në Fier me 28 nëntor.

Kjo shfaqje gjithashtu do të jetë premierë edhe në kryeqytetin grek në Athinë, më 24 nëntor, ndërsa shfaqja e fundit do të jetë në Cyrih më 1 dhjetor./ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button