Biznesi: Produkti i Kosovës dhe Shqipërisë të jetë një!

Shkëmbimet tregtare mes Kosovës dhe Shqipërisë nuk janë në nivele të kënaqshme, pavarësisht se kohëve të fundit është arritur progres. Kështu, të dyja shtetet po punojnë për lehtësimin e procedurave doganore, për t’i ndihmuar tregtarët në të bërit biznes.

Sipas kryetarit të Aleancës Kosovare të Bizneseve, Agim Shahini, produktet e shteteve tona duhet të qarkullojnë pa barriera.
“Qeveria shqiptare dhe ajo e Kosovës duhet të mendojnë se produkti i Kosovës dhe i Shqipërisë është një dhe lëvizja e lirë e mallrave në të dyja anët duhet të jetë pa kufi”, tha Agim Shahini, kryetar i AKB-së.

Loading...

Ndërkohë, Shahini ka shprehur pakënaqësitë e tij lidhur me bashkëpunimin e vet biznesmenëve të një kombi.

“Kemi pasur disa raste, të disa kompanive të Kosovës, të cilat janë tërhequr nga Shqipëria për shkaqe sigurie dhe ky është një lajm i keq. Kryeministri Rama mund të bëjë më shumë”, tha më tej Agim Shahini.

Më 26 nëntor u mbajt mbledhja e përbashkët e të dyja qeverive. Këtë vit, shkëmbimet ekonomike mes Kosovës dhe Shqipërisë kanë qenë 230 milionë euro./ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button