“Pro-ruse dhe pro-serbe”, biografia e Mogherinit, ndërmjetësuese e dialogut Kosovë-Serbi!

Fillet e njëanshmërisë së Federcia Mogherinit

“Federica Mogherini shihet qartë se nuk ka qëndrim korrekt ndaj Kosovës. Ajo më shumë ka simpati pro-ruse dhe pro serbe e kjo është si pasojë e edukatës së sajë prokomuniste në rini. Qëndrimi i saj ideologjik po vërehet edhe gjatë dialogut, ku haptas anon kah Serbia dhe si e tillë është futur thellë në ujerat e atyre vendeve të cilat nuk ia donë të mirën Kosovës, të cilat janë të orientuar në shkatërrimin e pavarësisë së Kosovës dhe kthimin e saj në Serbi”, shprehet prof. dr. Binak Maxharraj.

Loading...

Shefja për Politikë të Jashtme dhe Siguri e Bashkimit Evropian, Federica Mogherini, është bërë e njohur për deklaratat e saja të njëanshme karshi Kosovës.

Mogherini akuzohet për qëndrimet e saj kundër Kosovës. Deklaratat e saj vlerësohen të jenë pro-ruse dhe rrjedhimisht pro-serbe.

Që nga fillimet e saj të punës në Bashkimin Evropian, Mogherini ka treguar disa herë simpatinë e saj ndaj shteteve sllave, konkretisht shtetit rus dhe serb.
Angazhimi i saj në çështjen e Kosovës vlerësohet të jetë një personazh teatri tragjiko – komik.

/ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button