Minxhozi: 2019 të sjell rritje të shkëmbimeve tregtare Kosovë-Shqipëri

Ambasadori shqiptar në Kosovë, Qemal Minxhozi ka uruar që viti 2019 të shënojë rritje edhe më të madhe tregtare ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë.

Kështu thuhet në urimin e publikuar në rrjetin social Facebook nga Ambasada e Shqipërisë në Kosovë.

Loading...

Urimi i plotë i Minxhozit:

Viti 2018 shënoi rritjen me te larte te shkëmbimeve tregtare midis Shqipërisë dhe Kosovës.

Gjate vitit 2018 u shkëmbyen 71 milion euro mallra me shume se ne Vitin 2017 dhe 106 milion me shume se ne Vitin 2016.

Gjate vitit 2018 midis 2 aneve te kufirit u shkëmbyen 271 milion, ku Shqipëria eksportoi 205 milion ndërsa Kosova eksportoi ne Shqipëri 66 milionë.

Krahasuar me një vit me pare Kosova i rriti eksportet e saj 23 përqind ndërsa Shqipëria 33 perqind.

Uroj qe 2019 te njohe rritje edhe me te mëdha!/ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button