Foto e rralla/ Nga Ulqini, në Kotor: Qytetet shqiptare venedikase, që shumë prej tyre sot s’i përkasin Shqipërisë

Fotot skicë të mëposhtme tregojnë disa qytete të Shqipërisë venedikase (italisht: Albania Veneta), duke përfshirë territoret bregdetare në Shqipërinë veriore.

Disa ndryshime të mëdha territoriale ndodhën gjatë sundimit të Venedikut në këto rajone, duke filluar nga viti 1392 dhe duke përfunduar deri në 1797.

Loading...

Në fund të shekullit të 15-të, territoret kryesore në Shqipërinë e veriut ishin humbur pas zgjerimit të Perandorisë Otomane.

Shumë nga qytetet e asaj periudhë, sot nuk janë më pjesë e Shqipërisë.(TemA)/ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button