Dimër shqiptar 1939 – 1941 (foto të rralla nga arkiva italiane)

Instituti Kombëtar LUCE (Isituto Nazionale LUCE) i Italisë fashiste u themelua më 1924.

Instituti me qendër në Romë kishte detyrë prodhimin dhe shpërndarjen e dokumentarëve dhe filmave kinematografikë.

Loading...

Gjatë periudhës fashiste u kthye në instrumentin kryesor të propagandës fashiste.
Si në çdo mbretëri të nënshtruar ndaj kurorës së Savoiave, LUCE kishte misionin e vet edhe në Shqipëri.Nga një ditë me reshje bore, fotografët e LUCE na kanë lënë këto fotografi të dimrave të vitit 1939 dhe 1941.Fotot janë publikuar ditën e sotme në faqen e Drejtorisë së Përgjithshme e Arkivave në Facebook.Bora, edhe pse e ftohtë, shpesh na bën nostalgjikë dhe… romantikë./ZgjohuShqiptar.info

Foto: Fototeka e AQSh (imazhe prodhuar nga Istituto Nazionale LUCE).Foto: Fototeka e AQSh (imazhe prodhuar nga Istituto Nazionale LUCE).
Foto: Fototeka e AQSh (imazhe prodhuar nga Istituto Nazionale LUCE).Foto: Fototeka e AQSh (imazhe prodhuar nga Istituto Nazionale LUCE).

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button