Eja ulërit me mua për poshtërsitë e Gjin Gjonit! (Foto Dokument)

Nga Bledi Mane-Public Enemy

Dhuna, poshtërimi dhe flakja në rruge e 15 banoreve dje e ka bazën këtu. Fillesa eshte te ky vendim i Gjykatës së Apelit Tiranë. Po ua sjell kopjen e vendimit per te ilustruar poshtersinë.

Në vitin 2010 gjykatesi lapanjoz Gjin Gjoni i premton ndertuesit Aleksander Gavoçi zgjidhjen e ngërçit të një prone me disa familje qe jetojnë ne afersi te gjimnazit “Petro Nini Luarasi” ne kryeqytet.

Loading...

Dosja u kopsit nga vetë gjyqtari i Plepave dhe vendimi pa asnje lloj pakti paraprak mes oalëve, ishte pro shkodranit Gavoçi.

Në po te njejtin vit, më 2010 Gjin Gjoni ble tokën, vetëm tokën brenda kompleksit rezidencial “Rrolling Hill” ( në afersi të TEG-ut) dhe ndryshe nga banorët e tjerë, vilen e tij gjigande e nderton firma “Koloseum” me pronar Sandër Gavoçin.

890 metra katrorë sipërfaqe rekreacioni dhe banimi, pishinë, 18 dhoma, 6 wc. Gjin Gjoni nuk pagoi asnjë lekë, vila dhuratë për nderin që i bëri ndërtuesit.

Dhe për ti mbyllur gojën edhe Këshillit të Lartë të Drejtësisë për vendimin e njëanshëm, ndërhyn patriotja shkodrane e Aleksandër Gavoçit.

Ish kryetarja e parlamentit Jozefina Topalli, tregohet modeste, ndryshe nga gjykatësi Gjoni dhe shpërblehet me një apartament 150 metra katrorë në afersi te Fakultetit Juridik ku ende jeton e vetmuar vajza e saj beqare…

Kjo ështe nje nga qindra poshtersite qe ka bere duke abuzuar me ligjin gjykatesi Gjin Gjoni i cili si skuth frikacak e mëkatar koshient, per ti shpetuar vettingut, ka marre për 2 vjet lejen e lindjes te risë vajzën e tij në Gjermani.

Une personalisht jam pranë banorëve që duan ti flakin në rrugë por njekohesisht ndihem i fyer e i poshtëruar.

Nuk arrij ta kuptoj sesi një vemje e pështirë e lindur ne nje kasolle ne fshatin Fishtë të Lezhës, një palo burre i keq ushqyer, i pa larë, në një familje me 12 frymë.

I lindur e i rritur në një familje të varfër ekonomikisht, shpirtërisht dhe mendërisht sot neperkemb ligjin, kodet, kushtetuten, humanizmin.

Ulëras përditë kur shoh e përjetoj sesi një brekë grisur, një shpirt grisur, një mendje pa nivelin bazik intelektual, një i keqarsimuar, një barktharë i konvertuar në materialist si Gjin Gjoni vret çdo ditë në sytë tanë bashkjetesen, strehën, konventat, kodet, ajrin, ujin, stinët, pronat, natyrën.

Ah mëkatar, je në borxhe me atdheun tim, me atdheun tonë!

Në fotot ilustruese edhe vila e gjykatësit Gjin Gjoni e cila sot shitet pë vlerën e 1 milionë e 300 mijë eurove./ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button