“Karnavalet ilire” në fotografi. Bozovca pellazge (FOTO/VIDEO)

Bozovca në Tetovë, është fshati që ruan ende me fanatizëm, tradita dhe zakone nga Iliria e lashtë. Së fundmi, atje u festuan ‘Karnavalet ilire”, në prag të daljes së dimrit dhe fillimit të stinës së pranverës. Festa është një rit i bazuar në zakonet e hershme pagane të ilirëve.

Loading...

Sipas vetë banorëve, këto karnavale janë të vjetra sa vetë populli shqiptar. Ato janë dëshmia dhe prezantimi i traditave shqiptare, që shprehin qartë orijginalitetin e shqiptarëve si popull autokton.

“Karnavalet ilire” dhe janë një pasuri e rrallë me vlera etnologjike, sikur edhe vendbanimet e shumta në trevat mbarëshqiptare, që përbëjnë vlera të rëndësishme arkeologjike./ZgjohuShqiptar.info
 

 Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button