Shqiptarët, populli që shpenzojnë për bukë e ushqime

Bazuar në disa të dhëna të Institutit Europian të Statistikave për shpenzimet nominale për ushqime për vitin 2017, vihet re se Shqipëria e Kosova janë populli që shpenzojnë më së shumti për ushqime në Europë.

Këto janë shpenzime më të larta në raport me ato çfarë prodhon ekonomia vendase për 1 vit.

Loading...

Shpenzimet nominale për ushqime në Shqipëri:
-Përbëjnë 31% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB)Shpenzimet nominale për ushqime në Kosovë:-Treguesi për Kosovën është pak më i ulët se për Shqipërine-Përbëjnë 29.2% të Prodhimit të Brendshëm BrutoTABELA/ Shpenzimet nominale si përqindje e GDP-së, 2017Treguesi për pijet jo-alkoolike:-Kosova qëndron në vend të parë me 34.1% të GDP

-Shqipërië kap vlerën e 31.9% e GDP-sëSa është mesatarja e shpenzimeve për ushqim në raport me ekonominë në BE?-Në BE kjo mesatare është 6% e GDP-Në Rumani, treguesi është më i larti me 15.8%

-Në Irlandë, treguesi është 2.7%

-Në Luksemburg, treguesi është 2.6% e GDPSa shpenzon një shqiptar në vit për t’u ushqyer?-Nga 1800 euro që është shpenzimi mesatar në BE, shpenzon 1.248 euroShpenzimet për bukë dhe drithëra:-Në Shqipëri këto shpenzime janë sa 4.9% e PBB, duke qenë kështu vendi me shpenzimet më të larta në Europë.-Shpenzimet mesatare në vit për banor ishin 198 euro për 2017Metoda e fuqisë blerëse:-Në BE mesatarja merret si referencë me 1

-Në Shqipëri ky tregues ëshë 90, duke u bërë kështu më i larti në Europë/ E.S/ZgjohuShqiptar.info

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button