Mogherini: Mezi pres që Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut të fillojnë negociatat në qershor

Përfaqësuesja e Lartë e BE Federica Mogherini shprehet mjaft optimiste për çeljen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut në qershor.

Në fjalën e saj në seancën plenare të Komitetit të Parlamentit Evropian për Punët e Jashtme, Mogherini u shpreh se mezi pret që të shohë që në qershor Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut të nisin negociatat me BE-në.

Loading...

‘Kur të shikoni në hartën e Europës, shihni se Ballkani është në Europë. Prandaj, në vend të fjalës zgjerim, më pëlqen të them ribashkim i Ballkanit me Europën’, theksoi Federica Mogherini në fjalën e saj.

Ky optimizëm i Përfaqësueses së Latë të BE vjen në një moment të duhur për vendin, në një kohë kur Parlamenti holandez ka votuar pro rikthimit të regjimit të vizave me Shqipërinë.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button