Samiti i Berlinit, Edita Tahiri: Thaçi dhe Rama humbën, gabuan historikisht

Ish-kryenegociatorja në bisedimet me Serbinë, Edita Tahiri tha se samiti i Berlinit i jep fund idesë së ndryshimit të kufijve mes Kosovës dhe Serbisë. Në një intervistë për Ora News, Tahiri tha se Rama dhe Thaçi janë humbës që kanë gabuar historikisht.

Sipas Tahirit, Kosova dhe Serbia të ndjekin modelin gjermano- francez për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve.

Loading...

Samiti i sotëm ka një rëndësi historike sepse merr procesin e dialogut, i cili ishte duke shkuar keq, ishte duke shkuar në drejtim të ndryshimit të kufijve.

Ky samit i cili shpreh qëndrimin gjerman kundër ndryshimit të kufijve, pra e ndal këtë proces që do të ishte i dëmshëm dhe e ve në drejtimin e duhur që dy shtetet, Kosova dhe Serbia të ndjekin modelin gjermano- francez, i cili është një shembull inspirues, sesi dy shtete që kanë qenë në luftë zgjidhin ato mosmarrëveshjet mes tyre.

Ky samit i jep fund gabimeve historike të Thaçit dhe Ramës dhe na nxjerr fitues neve që ishim kundër ndryshimit të kufijve, veçmas mua më ve në pozitat fituese.

Unë si kryenegociatore për 7 vjet e kam ndaluar çdo tendencë të Serbisë që të flitet për territore. Un kam krijuar një proces të fqinjësisë së mirë dhe integrimit të veriut në Kosovë.

Sot Thaçi dhe Rama e kuptuan që janë humbësit dhe janë liderë që kanë gabuar historikisht“, tha Edita Tahiri.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button