Video/Ushtria greke duke djegur Shqipërinë e Jugut, më 1912

Ndërsa Serbia kishte mësyar tokat shqiptare nga veriu duke djegur dhe plaçkitur, Greqia kishte mësyar tokat shqiptare në vjeshtën e vitit 1912.

Sapo kishte filluar Lufta Ballkanike dhe shtetet ballkanike i kish shpallur luftë Perandorisë Osmane, në vitin 1912 me qëllimin e vetëm riposhtimin e tokave shqiptare, shkruan fmimages.net. Këto pamje filmike publikohen për herë të parë nga FMimages, që tregojnë tmerrin e atyeve vitëve që kanë përjetuar shqiptarët e jugut nga pushtimi grek.

Loading...

Shtëpi të djegura, trupa të vraarë, shqiptarë të dëbuar shihen në videon e marrë nga arkivi. /Fm Images

Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button