Xhaferi: Dënimi i arbëreshit për ngritjen e flamurit në Ohër, në kontestin kohor e gabueshme

hqiptari arbëresh dënohet me 1100 euro dënim dhe 5 vjet ndalesë në Maqedoninë e Veriut, vetëm pse shpalosi flamurin në Kalanë e Ohrit. Lidhur me këtë kryetari i Parlamentit, Talat Xhaferi dha vlerësimin e tij.

“Në kontesktin e kohës është e gabueshme mënyra e tillë e dënimit të arbëreshit. Ka pasur mënyra tjera për të kaluar këtë rast sepse bëhet fjalë për aktivitetet kulturor.

Loading...

Ata që kanë qenë nikoqir është dashur të dijnë rregullat, duke i lajmëruar institucionet përgjegjëse. Nuk e arsyetojë si veprim institucional. Institucioni përkatës duhej të ishte më tolerant.”, theksoi Talat Xhaferi për Klik Plus në TV21.

Video:

LEXO DHE :  Si u vra Esat pashë Toptani, Avni Rustemi e lëshoi pistoletën, por…
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button