13 vende të BE nismë për hapjen e negociatave me Shqipërinë

Trembëdhjetë vende të BE-së, shumica anëtarë të rinj nga Europa Qendrore dhe Lindore së bashku me Italinë dhe Austrinë, po hartojnë një draft që do t’u paraqitet vendeve të tjera anëtarë të BE-së në përpjekje për të ringjallur besueshmërinë e zgjerimit në Ballkanin Perëndimor, pjesë e saj edhe Shqipëria.

Vendet që kanë nënshkruar draftin e hartuar nga Polonia janë Estonia, Lituania, Letonia, Republika Çeke, Sllovakia, Hungaria, Bullgaria, Italia, Austria, Kroacia, Sllovenia dhe Malta.

Loading...

Ky draft pritet t’i paraqitet të mërkurën ambasadorëve të BE-së në Bruksel.

LEXO DHE :  Tre ligje të veçanta, Parlamenti i Kosovës “shndërron FSK-në në ushtri”
Loading...
loading...
Back to top button