“Degët matanë detit”, Video: Nusja arbëreshe

Për arbëreshët e Italisë, gjaku nuk bëhet ujë: ata vijojnë me traditën, zakonet, gjuhën, veshjet, apo dhe gatimet shqiptare.

Janë degë të një rrënje matanë detit dhe me mall, kujtimet e tokës mëmë ruhen me shumë dashuri, krenari dhe fanatizëm.

Loading...

Për ta, çdo detaj përbën një vlerë të rrallë, një emocion, një copëz histori – një vend të vogël e të magjishëm, që thirret: Shqipëri

LEXO DHE :  Gazetari–Sali Berishës: Ke vrarë Azem Hajdarin! Do të bëj kronikën e arrestimit tënd!
Loading...
loading...
Back to top button