Hasan Prishtina: Ruajini për turqit plumbat!

PAMJET EKSKLUZIVE KRYENGRITJA E SHKUPIT '12

“Times” e 19 gushtit të vitit 1912, raporton se kryengritësit shqiptarë, me 12.000 burra kishin çliruar Shkupin të enjten e kaluar, kishin marshuar në Selanik.

Loading...

 

Nga Shkupi, grupe kryengritësish marshuan drejt Tetovës, Kumanovës e Preshevë s dhe i çliruan edhe këto qytete, duke liruar gjithashtu të burgosurit.

Një grup kryengritësish u drejtua për në Velesh. Udhëheqësit kryesorë të kryengritjes, të cilët hynë në Shkup ishin: Hasan Prishtina, Bajram Curri, Isa Boletini, Zefi i Vogël dhe Bajram Daklani.

 

Hasan Prishtina, kishte deklaruar: “Kush qëllon një plumb vetëm për kënaqësi, do të varet: ruajini për TURQIT. Ky është urdhër!”.

Loading...
loading...
Back to top button
Close