Arkiva austriake boton për herë të parë fotot e shtëpisë së Esad Pashës në 1917-n

Nga Armand Plaka

Pamje e ambienteve të dhomës së gjumit të motrave në sarajet e Esad Pashës në Tiranë, në vitin 1917, si dhe e objekteve me vlerë ( prej argjendi) të gjetura pasi ishin vënë nën sekuestro nga forcat austro-hungareze. Referuar skedës origjinale në arkivat austriake.

Loading...

Esad Pasha, pasi fillimisht i kishte shpallur luftë zyrtarisht në emër të qeverisë së tij Austro-Hungarise dhe forcave të Boshtit, kishte mëse një vit që ishte larguar nga Shqipëria dhe tashmë ishte stacionuar në Selanik, duke iu bashkuar aleatëve për të nisur kunderofensiven ushtarake drejtuar nga franko-britaniket.

Austro-hungarezët e kishin dënuar me vdekje në mungesë.

LEXO DHE :  Dëshmitarja e Srebrenicës që ruan trashëgiminë shqiptare
Loading...
loading...
Back to top button