‘Daily Mail’ tregon listën e liqeneve më të bukur në botë, mes tyre edhe dy shqiptarë

Së fundmi prestigjiozja “Daily Mail” ka publikuar listën e liqeneve më të bukur në botë.

Mbështetur në kushtet natyrore dhe bukurinë e rrallë, pjesë të listës ata kanë bërë edhe dy liqenet e veçantë shqiptarë, Prespa e Madhe dhe Prespa e Vogël.

Loading...

“Me një shtrirjeje nga Shqipëria, Greqia dhe Maqedonia Prespa e Madhe dhe e Vogël janë ndër liqenet më të lashtë tektonikë në Europë. Mbi 1 milionë vjeçarë ata të ofrojnë një arratisje të veçantë. Në këtë zonë ka shpendë të rrallë, të cilët janë në zhdukje si për shembull, Pelikani i madh Dalmat”, shkruhet ndër të tjera në shkrimin e “Daily Mail”

LEXO DHE :  Bler gati t’i përgjigjet thirrjes së Shqipërisë
Loading...
loading...

Lexo gjithashtu

Close
Back to top button