Negociatat, vendet skeptike për Shqipërinë janë “zbutur”

Deklarat e kreut të PE-së vjen pasi Ministri i Jashtëm holandez, Stef Blok mbaji një qendrim më të zbutur ndaj vendit tonë. 

Në një intervistë për median serbe “Danas” është shprehur se Holanda, e cila ishte kundërshtarja kryesore e negociatave me Shqipërinë, bashkë me Francën dhe Danimarkën, do të mbështesë Maqëdoninë e Veriut dhe vendin tonë në punën e tyre drejt BE-së.

Blok tha se Shqipëria duhet që të tregojë rezultate të qëndrueshme në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

“Unë mirëprita hapat pozitivë të Shqipërisë. Një rezultat i veçantë ishte procesi i verifikimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve. Ka pasur reforma të rëndësishme ligjore dhe janë krijuar institucione të reja gjyqësore. Sidoqoftë, përpara fillimit të negociatave të pranimit, Shqipëria duhet të tregojë rezultate të qëndrueshme në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Këshilli Evropian do të kthehet në temë (negociatat e pranimit) përpara Samitit të Ballkanit Perëndimor në maj 2020. Si më parë, ne do të mbështesim Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë në punën e tyre për të ardhmen në BE. Periudha e ardhshme mund të përdoret për të reformuar më tej sundimin e ligjit. Të dy qeveritë njoftuan se do të vazhdojnë me këto reforma. Ne jemi të gatshëm t’i ndihmojmë ata’, tha ai. 

Back to top button
Close